Имаме изцяло разбиране, че Продължаваме промяната и Демократична България са само ядката на

...
Имаме изцяло разбиране, че Продължаваме промяната и Демократична България са само ядката на
Коментари Харесай

Кирил Петков: ПП и ДБ са само ядката на новото обединение, ще говорим с много граждански организации - Политика

Имаме напълно схващане, че " Продължаваме промяната "  и " Демократична България "  са единствено ядката на началото на това обединяване. Още през днешния ден имаме доста диалози с голям брой цивилен организации. Знам, че доста от тях избират да останат отвън политическия терен, само че е време те да влязат в политическия развой.

Това съобщи съпредседателят на " Продължаваме промяната " Кирил Петков в коридорите на Народното събрание часове преди разпускането на 48-ото Народно заседание. По думите му Народното събрание не си е приключил работата, не е решил основни въпроси и не е приел голям брой закони, нужни за приемането на Плана за възобновяване и резистентност. 

" Вместо това направихме законови промени като връщането на хартиената бюлетина, които карат България да върви обратно. Но не би трябвало да се отчайваме, в противен случай - идва времето за огромното обединяване. Това, което споделям като положителните сили, е всички хора с идея в България да кажат, че няма да чакат повече избавител и някой да ги " оправи ". Време е да се обединим дружно и в идващия парламент да има такова болшинство, с цел да се случат всички тези неща ", сподели той. 

Кирил Петков изясни, че Политическа партия и Демократична България търсят такива цивилен организации, които са подготвени да застанат с тях зад идеята и че огромното обединяване би трябвало да включва и цялото общество, което желае смяна. 

" Тука е напълно друга задачата - звучи нереално, само че е време да мислим всички - всички застанат дружно зад това обединяване. Проблемът ни е еднакъв и той се крие в неработещата правосъдна система и в корупцията.  Не желаеме позиции в листите, желаеме в идващия парламент съединението да прави в действителност силата ", съобщи той. 

Бившият министър председател прикани служебното държавно управление и по-точно Министерство на вътрешните работи да си " свършат работата безупречно " на изборите, тъй като българите разчитат да има почтени избори.  

Съпредседателят на Демократична България Атанас Атанасов разяснява, че идващото служебно държавно управление ще е " още от същото " и се присъедини към апела на Петков служебният кабинет да обезпечи почтен и транспарантен избирателен развой. 

Източник: offnews.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР